Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρος ΔΗΣΥ

 

«Συγκινητική η συνδρομή των απλών πολιτών στη στήριξη του Ουκρανικού λαού. Να συγχαρώ τη νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού και όλους τους φορείς που έχουν συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Κυπριακός λαός ξέρει από ξεριζωμό και προσφυγιά και την ίδια ώρα ξέρουμε να καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Δεν μπορούν να υπάρξουν και δεν υπάρχουν εκ μέρους μας εκπτώσεις σε θέματα αρχών. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι αυτό που βιώσαμε ως κυπριακός ελληνισμός το 1974. Πανομοιότυπη κατάσταση, γι’ αυτό δεν έχει καταδίκη μεν αλλά δε. Με απόλυτο τρόπο επαναλαμβάνω, καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διαχωρίζοντας τις αποφάσεις της ηγεσίας από τον φίλο ρωσικό λαό».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με τα λεγόμενά του ο κ. Νεοφύτου καταδεικνύει κάποιους στην Κύπρο που φαίνεται ότι δεν θέλουν να δείξουν τόση μεγάλη σημασία, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε τα εξής:

«Είδαμε και τα ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο, βλέπουμε ανακοινώσεις αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα, που λεν μια κουβέντα καταδίκης και συνεχίζουν με παραγράφους τα ναι μεν αλλά. Όταν υπάρχει παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επέμβαση στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε χώρας, δεν χωρούν υποσημειώσεις και αστερίσκοι».

5.3.2022

 SITE LEFT