Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

 

Παρουσιάστηκε χτες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, ο μεγαλόπνοος σχεδιασμός που αφορά την ολιστική ανάπτυξη της εντός των τειχών Λευκωσίας.

Μια τομή στη μέχρι σήμερα εικόνα της πόλης γίνεται πραγματικότητα με τη ανάπτυξη σε οικονομικό, εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό επίπεδο μέσω συγκεκριμένων έργων, κινήτρων και πρωτοβουλιών που θα αναβιώσουν το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσάς μας.

Επιπρόσθετα, κι αυτό είναι το πολύ σημαντικό, θα δοθεί η ευκαιρία στους νέους μας, σε φοιτητές, νέα ζευγάρια και νέους επιχειρηματίες, να ζήσουν την πόλη τους όπως τους αξίζει, δίνοντας νέα πνοή σε ολόκληρο το κέντρο της Λευκωσίας. 

Σήμερα εκφράζουμε τη μεγάλη μας ικανοποίηση αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον σχεδιασμό της αναβίωσης του ιστορικού κέντρου.

Πρόκειται πραγματικά για μια ιστορική προσπάθεια που είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα και με ενεργό εμπλοκή του συνόλου των αρμόδιων φορέων σε τοπικό και κεντρικό πολιτικό επίπεδο, το πρόσωπο του κέντρου της Λευκωσίας θα αλλάξει, αλλάζοντας προς το καλύτερο την καθημερινότητα του συνόλου των συμπολιτών μας.

19.4.2022

 SITE LEFT