Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τους Βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Παιδείας κ. Γιώργο Κάρουλλα και κ. Μάριο Μαυρίδη, την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου κ. Τώνια Μουσκή και τη Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής κ. Ξένια Κωνσταντίνου, επισκέφτηκε σήμερα το Νηπιαγωγείο Αγλαντζιάς Ε’. Ο κ. Νεοφύτου μετά το πέρας της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση.
Σχεδιάζουμε το σύγχρονο σχολείο για τις ανάγκες των παιδιών μας. Με αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς αλλά και ευτυχισμένους γονείς. Μέσα από τρία συγκεκριμένα προγράμματά μας δίδει η κυβέρνησή μας, πρώτον εφάπαξ ποσό σε 34.000 οικογένειες ύψους 3,3 εκατ., ευρώ, το δεύτερο το πολύ σημαντικό είναι τα 27 εκατομμύρια σύνολο που θα δοθούν για να καλύψουν το 80% του κόστους είτε νηπιαγωγείων είτε βρεφονηπιακών σταθμών σε χιλιάδες δικαιούχες οικογένειες. Αλλά και τρίτο, η επέκταση της δημόσιας προδημοτικής εκπαίδευσης.
Στόχος του δικού μας προγράμματος είναι σταδιακά να έχουμε και το ολοήμερο σχολείο ούτως ώστε όταν τα παιδιά μας σχολάνε να είναι προετοιμασμένα για την επόμενη μέρα. Και να έχουν χρόνο ελεύθερο να τον περνούν ευχάριστα με τις οικογένειες και τα δικά τους πρόσωπα. Μπορούμε όμως όλα αυτά και με την κυβέρνησή μας αλλά και το Πρόγραμμα για το Αύριο να τα πετυχαίνουμε επειδή μπορέσαμε και μπορούμε να διασφαλίσουμε δυνατή οικονομία. Που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχεις σωστή εκπαιδευτική και κοινωνική πολιτική.
27.9.2022